Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα


Ζήτησα από τη φίλη  lilia spoon stories  να μου στείλει συνταγούλα για κολοκύθα, μια και είναι η εποχή της.Επειδή όλο για κολοκύθες μιλάμε τις τελευταίες μέρες, είναι ευκαιρία να τις  ''φάμε με τα μάτια''  στην διακόσμηση,αλλά να τις φάμε και κυριολεκτικά.Μια πιτούλα, γρήγορη,εύκολη και  πεντανόστιμη.

Ο Φωτάρας μόλις τη δοκίμασε και μου φωνάζει ''άσε τα κάδρα και πιάσε τις πίτες'', ''είναι από τις καλύτερες πίτες που έχω φάει ποτέ! ''

Και σαν στερεοελλαδίτης που είναι , σας  ομολογώ ότι έχει φάει πολλές, αφού οι πίτες γενικότερα είναι το φόρτε των νοικοκυρών στο Αγρίνιο.
Η πιτούλα που έφτιαξα με τις οδηγίες της Λίλιας είναι χωρίς φύλλο (επειδή βιαζόμουν να την φτιάξω αμέσως μόλις σχόλασα από τη δουλειά).Γίνεται στο πι και φι και τα υλικά της είναι είναι οικονομικά.
Πάμε όμως να την φτιάξουμε

Υλικά γέμισης:

1/4 μικρής κολοκύθας κίτρινης (ένα μέτριο πιάτο περίπου) σοταρισμένη στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το λάδι(να μη κολλήσει)
3 φέτες μπέικον σε κομματάκια ή μισό χωριάτικο λουκάνικο σε φετούλες λεπτές
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού γάλα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
150 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
250 γρ τυρί φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
3 αυγά
 3/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. 

Εκτέλεση:

Στο τηγάνι που έχουμε σοτάρει τη κολοκύθα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μπέικον να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε από το μάτι το τηγάνι.Ρίχνουμε μέσα τη κολοκύθα, τα τυριά το αλάτι-πιπέρι.Χτυπάμε τα αυγά ελαφριά με το γάλα και τα ρίχνουμε και αυτά. Προσθέτουμε και το αλεύρι .
Σε ένα ταψί μικρό 24 εκ περίπου( να γίνει λεπτή σχετικά), με λαδόκολλα κάτω, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα.Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο χαμηλότερο ράφι 
και το ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο να πάρει χρώμα

Αυτό ήταν ! Η πιτούλα είναι έτοιμη προς κατανάλωση και πιστεύω  είναι περιττό να σας ευχηθώ ''καλή όρεξη''


Y.Γ. Για τον αυριανό καφεδάκο μας ...