Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Calzone ala Aleka


  

3 και μόνο υλικά αρκούν για πετυχημένο  αποτέλεσμα.
-Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 ποτήρι λάδι
-1 ποτήρι σόδα ή σουρωτή




Πρώτα το αλεύρι μαζί με το λάδι,ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε λίγο λίγο τη σόδα ,ζυμώνουμε.

Σ'αυτή τη φάση - αν θέλετε- το βάζετε 30' στο ψυγείο 
τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη.
Εγώ, επειδή πάντοτε βιάζομαι για να το φάω γρήγορα,
 το ανοίγω αμέσως.



Το φύλλο ανοίγει με τα χέρια ή/και με τον πλάστη.
 Ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα
 και τοποθετούμε υλικά που  έχουμε στο ψυγείο.
(τυρί,αυγά,ζαμπόν κασέρι,μανιτάρια,ακόμα και μαρμελάδα)




Κλείνουμε το φύλλο σα φάκελο.

 




 180 βαθμοί στον αέρα για 20'-30'(αναλόγως του φούρνου σας)
κι είναι έτοιμο να το απολαύσετε.


-Αλέκα,για μένα είναι αυτό;
-Όχι,άστο κάτω είναι για το blog.
-Kαλά,κάτσε να πάρω ένα κομμάτι εγώ και μετά πάρε εσύ το μπλοκ και ζωγράφισε κι άμα θέλεις.

Τι να κάνω; Φωτάρας είναι αυτός!






                                                                      Φιλιά!