Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Θα πάει μακριά η βαλίτσα;

Αυτή ήταν η καθημερινή μου απορία για το βαλιτσάκι που δεν έλεγε να τελειώσει.Σαν τις χίλιες και μία νύχτες που οι ιστορίες παρέμεναν ανολοκλήρωτες για την επόμενη ημέρα.Μέχρι που το γινάτι μου υπερίσχυσε και κάποια στιγμή δεν αναρωτήθηκα, αλλά αποφάσισα και διέταξα: ''Θα πάει μακριά η βαλίτσα.'' Κι όταν λέω μακριά, εννοώ  ''στα εξωτερικά'', όπως έλεγε η μανούλα μου.Ας τα πάρουμε λοιπόν απ'την αρχή ,δηλαδή απ'τις 19 Μαρτίου που το πρωτοέπιασα στα χέρια μου(μετά έφαγα πλύσιμο με Betadine).

Το βαλιτσάκι βρέθηκε έτσι...
                                                                                                                                                                   

και συνοδευόταν από  μια απαίσια μυρωδιά μούχλας ,πανώλης,χολέρας και λοιπών μικροβίων.Εγώ όμως είδα ότι είχε δυνατότητες για μεταμόρφωση και σουλούπωμα και συν τοις άλλοις το βαλιτσάκι ήταν ξύλινο,πράγμα που με έκανε να το θέλω πιο πολύ.
Άρχισα να αφαιρώ το ύφασμα-δέρμα για να βρεθώ προ εκπλήξεως Νο1: Η κόλλα του υφάσματος είχε γίνει ένα σώμα με το ξύλο.Λεκάνη,νερό και σφουγγάρι.Μούλιασμα, τρίψιμο και ξανά και ξανά.Στέγνωμα και τρίψιμο με γυαλόχαρτο.Το σύνολο: 3 ημέρες ! Ουφ!

Σειρά είχε το εσωτερικό του. Ε,αυτό φαινόταν εύκολο: χαρτί βελουτέ απλά κολλημένο.Βρεγμένο σφουγγάρι ταμποναριστά στο χαρτί και μετά απλά τρίψιμο.Απλά;


Δε λένε ''μη λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο''; Λοιπόν,o κυριούλης αυτός εκείνη τη μέρα ήταν απών!
Έκπληξη Νο2: Ο πάτος και το καπάκι της βαλιτσούλας δεν ήταν ξύλινα ,αλλά μακετοχάρτονο!!!Με το που άρχισα να τρίβω, το χαρτόνι άρχισε να τρίβεται και να φεύγουν ένα ένα τα στρώματα του χαρτιού. 

Τι αμαρτίες πληρώνω η γυναίκα! Ποιος με καταράστηκε;

Mε το κοπίδι άρχισα λίγο λίγο ν'αφαιρώ τις πρώτες στρώσεις χαρτιού για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.Τουτ'έστιν σύνολο:5 ημέρες!Ουφ!Ουφ!

Μικρή ανάπαυλα με εμπύρετη ίωση και φαρυγγίτιδα...(χάλια είμαι, λέμε!).

Έκπληξη Νο3: Χερούλι και κουμπώματα δεν είναι περασμένα με βίδες, αλλά με ...ΟΒΙΔΕΣ. Καρφωτά διπλόκαρφα που έχουν ενσωματωθεί στο ξύλινο πλαίσιο.Έτσι,κάθε απόπειρα για να αφαιρεθεί  φυσιολογικά το ύφασμα-δέρμα που βρίσκεται κάτω απ'αυτά, είναι απίθανο.Κοπίδι στο χέρι και κόψιμο περιμετρικά .Σύνολο: 1 απόγευμα.(Τάμα στην Παναγιά της Τήνου).

Κουραστήκατε ,κοριτσάρες μου;Πάρτε ανάσα και συνεχίζουμε.

Χλώριο παχύρευστης μορφής για απολύμανση του βαλιτσακίου εις διπλούν ,παρακαλώ.Ψέκασμα με υγρό απολυμαντικό και τέλος ψέκασμα με eau de cologne για να μοσχομυρίσει.Σύνολο:2 ημέρες.(Άντε, τελειώνουμε!).

Έχω το βαλιτσάκι, έχω και το τραπεζάκι


και σκέφτομαι να το κάνω έτσι...


ή ,επειδή έχω φτιάξει από παλιά κάτι πόδια από σπασμένη εσωτερική σκάλα                               


σκέφτομαι να το κάνω έτσι...

Κι εδώ είναι που ο από μηχανής θεός  Decor Asylum με βγάζει από τη δύσκολη θέση.Σχεδιάζει τους πολυπόθητους χάρακες που τις είχα δειλά  προτείνει (διάλογος) και φεύγω για εκτύπωση.


και η     TRILALA CO LTD

παρουσιάζουν:


Βαφή λευκή για τη βαλίτσα και atlacol αραιωμένη για τους χάρακες.


Μετά απ'τις συμβουλές σας για το βαλιτσάκι σφραγίδες  τελωνείων από διάφορα μέρη του κόσμου με την τεχνική του decoupage παίρνουν τη θέση τους και εκρού -μπεζ ακρυλικό χρώμα πάνω από το λευκό της βαλίτσας και από τις σφραγίδες, δίνει την αίσθηση του  πολυκαιρισμένου μελανιού.

Σας είπα ότι θα πάει μακριά η βαλίτσα!Από Αυστραλία και Χονγκ- Κονγκ μέχρι το Μάτσουπίτσου!

Έτοιμο λοιπόν για τα εξωτερικά ...


 ...και το εσωτερικό του άσπρο,άσπρο και λιμπιστερό!

ΟΥΦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Καλοτάξιδο!


Σας φιλώ και σας κουνώ το μαντήλι!


Υ.Γ.Ευχαριστώ τη φίλη Δήμητρα του  Decor Asylum για την ευγενική και πολύτιμη βοήθειά της .