Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη πλατεία

Κορίτσια μου λατρεμένα!
Έχω πολύ καιρό να εμφανιστώ στη γειτονιά μας και ν'απολαύσω την παρέα σας, μα υπάρχει λόγος και είναι πολύ σημαντικός για μένα και για αρκετές  οικογένειες εδώ στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Οικογένειες που τους έχουν υποσχεθεί πολλά ,αλλά έμειναν υποσχέσεις.Οικογένειες που ζητούν δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά τους ,που ζητούν να γλυτώσουν τα παιδιά τους από τον εγκλεισμό στην οικογενειακή εστία,οικογένειες που γνωρίζουν καλά  τη λέξη ''διαφορετικότητα'',οικογένειες που καθημερινά αγωνίζονται να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών τους,οικογένειες που ελπίζουν να φέρουν την άνοιξη στη ζωή των παιδιών αυτών.
Σ'αυτόν τον αγώνα μπήκα πρόσφατα  εθελόντρια κι εγώ για να προσπαθήσω μαζί με τις οικογένειες αυτές  τη διαφορετικότητα να την κάνουμε διαφορά στις ζωές τους.

Από τις 13 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου ο Δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης διοργανώνει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του και μας παραχωρεί ειδική ξύλινη κατασκευή(σπιτάκι) στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά για να φιλοξενηθεί το bazaar του συλλόγου ''άνοιξη''.

H ''άνοιξη'' είναι νεοσύστατος σύλλογος (Ιούνιος 2010) χωρίς δικό του χώρο για συγκεντρώσεις των γονέων ή επισκέψεις ειδικών επιστημόνων(λογοθεραπευτής,φυσικοθεραπευτής,ψυχολόγος κ.α.),αφού όλες οι υποσχέσεις που δόθηκαν κατά καιρούς για παραχώρηση χρήσης ακινήτου ήταν υποσχέσεις και μόνο..Αυτήν τη φορά πιστεύουμε ότι επιτέλους με τη στήριξη του Δήμου αυτός ο χώρος βρέθηκε και είναι ζήτημα γραφειοκρατικό πλέον για να δοθεί στο σύλλογο.Εξάλλου ένα ΚΔΑΠ ΑΜεΑ είναι ήδη στα σπάργανα, ελπίζοντας ότι θα γίνει πραγματικότητα το όνειρο χρόνων.Με το bazaar θέλουμε πρώτα να κάνουμε γνωστή σε όλους την ύπαρξη του συλλόγου και φυσικά να μαζευτεί ένα ποσό για να διατεθεί προς όφελος των παιδιών .  


Αν θέλεις να συμμετέχεις στο bazaar μπορείς να ετοιμάσεις κάτι από τα θαύματα που κατασκευάζεις και να μας το στείλεις στη διεύθυνση


Αγγελική Σκορδά

Λαγκαδάς Θεσσαλονίκη 57200
Τ.Θ.317
(με την ένδειξη ''Bazaar'')

ή μπορείς να επικοινωνήσεις στο alekapipergia@gmail.com
για οποιαδήποτε απορία σου που αφορά το σύλλογο ή το bazaar


Ευχαριστώ τις φίλες bloggers:


 τη γνωστή  gnome creator  Δήμητρα του decorasylum,

 την  Αννιώ και τα κορίτσια της Δράσης Ελληνίδων Bloggers,
και την αγαπημένη Bάσω του i-messy
που ήδη έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν.


Σας περιμένω όλες!


                                                               Φιλιά !